16-06-12

Lekker koken onder 1,50 - Lydia Tuijnman

Goedkoop koken, maar wel heel lekker. Ondanks de dure euro is dit mogelijk! Lydia Tuijnman is creatief en maakt vooral gebruik van seizoensproducten van eigen bodem. Ook de natuur levert zalige ingrediënten. Lekker koken onder de 1,50 Euro beschrijft heerlijke recepten, die geen aanslag vormen op je huishoudbudget! Onderstaan een recept uit het boek:


Zomers snijbonen stampot

500 gr aardappelen, geschild en in blokjes
300 gr verse snijbonen, afgehaald en overdwars in smalle reepjes
evt. 1 teentje knoflook
100 gr gerookt spek, in blokjes
200 gr witte bonen uit pot of glas, uitgelekt
1 eetl. olie
1 krulletje boter
1 scheutje melk

Kook de aardappelen en snijbonen in goed gezouten water gaar in 10-15 min. Je kunt evt. een teentje knoflook mee koken, niet nodig op zich. Bak ondertussen de spekblokjes in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Verwarm de witte bonen zachtjes in de olie in een steelpan. Stamp de aardappelen en de snijbonen met wat boter en melk tot een stampot. Roer de witte bonen erdoor, voorzichtig, zodat ze heel blijven. Strooi de spekjes eroverheen voordat je de stampot opdient.

Uit: Lekker koken onder 1,50 Euro/Lydia Tuijnman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten