26-04-13

Recensie: De Corleone's - Ed Falco

Titel: De Corleone's
Auteur: Ed Falco
Recensie: Coenraad de Kat
Genre: Roman (Misdaadroman)
Uitvoering: Paperback
382 pagina's | Xander Uitgevers BV | november 2012


Ed Falco:
Ed Falco groeide op in een Italiaanse arbeiderswijk van New York. Het familieleven zoals beschreven in de boeken van Puzo is hem niet vreemd. Toen zijn agent vroeg of hij een prequel voor De Godfather wilde schrijven zei hij meteen ja. Hij schreef eerder romans, verhalenbundels, toneel- en opiniestukken en won meerdere prijzen.

Het verhaal
New York, 1933. De stad zucht onder de grote depressie. De misdaadfamilies van New York zegevieren maar met het einde van de drooglegging ligt ook een gewelddadige strijd tussen de criminele organisaties in het verschiet.

Voor Vito Corleone is niets belangrijker dan de veiligheid van zijn familie. Vooral om Sonny, zijn oudste, maakt hij zich zorgen. Want deze wispelturige zeventienjarige heeft wel erg veel interesse in de misdaadloopbaan van zijn vader. De Corleone’s is een sfeervol verhaal over traditie, geweld, liefde en verraad, gebaseerd op een origineel filmscenario van Mario Puzo. Met ‘klassieke’ scènes als een moordaanslag in een Italiaans restaurant, discussies over het beste cannolirecept, en een groot huwelijksfeest is deze spannende roman pure verwennerij.

Recensie van Coenraad de Kat:
Het verhaal wat vooraf ging op de film De Godfather speelt zich af in New York 1933. Er zijn in die tijd heel wat misdaadfamilies actief en floriseren goed totdat de drooglegging ten einde komt en dan barst er tussen de misdaadfamilies ook een gewelddadige strijd los.

Vito Corleone staat aan het hoofd van de familie Corleone’s en hij doe er alles aan om zijn familie te beschermen en de machtigste familie te worden.

In het begin moet je even doorzetten en is het ontdekken hoe al die families in elkaar steken. Wie wie is, wat ze doen en hoe belangrijk ze zijn. Je wordt tijdens het lezen mee terug gezogen naar die tijd en het lijkt dat je zelf van bovenaf het allemaal meebeleefd. Van gezinsleven, liefdesprikkelingen tot het moorden aan toe, alles komt aan bod in dit boek. Regelmatig loopt de spanning op tot een hoogtepunt met een juiste dosis humor erin verwerkt. Tijdens het lezen wordt je ook getrakteerd op de heerlijke Italiaanse gerechten die je doen watertanden en je krijgt zin in die heerlijke gerechten.

Ed Falco heeft met dit boek een zeer goed beeld neergezet van de verschillende families, hoe die in die tijd leefden en de corruptie bepaalden. Het zal me ook niet verbazen als dit boek verfilmd gaat worden. Een aanrader voor the Godfather fans.

Coenraad, bedankt voor je recensie! Coenraad zal vaker een gastrecensie schrijven, welke hier op het blog geplaatst zal worden. De volgende recensie staat reeds in de planning :). 

2 opmerkingen: