27-06-13

Nieuwe aanwinsten

De Action heeft deze week voor boekenwurmen een leuke actie: verschillende boeken voor maar 0,79 eurocent, dat is nog eens een actie. Ik ben zelf dan ook maandag meteen op pad gegaan om te kijken of er iets voor me tussen zou zitten want een boekenwurm heeft natuurlijk nooit genoeg boeken :). Ik kwam de winkel uit met 6 nieuwe boeken, goede vangst dus :). De boeken die ik gekocht heb zijn: 

Schaduwgrens - Ron de Zeeuw
Wanneer inspecteur Jan Houter door Li Tan, officier van justitie, wordt gevraagd om deel uit te maken van een politieteam dat mensensmokkel onderzoekt, kan hij niet vermoeden in welk ondoorzichtig wespennest hij zich steekt. Net wanneer Houter en zijn team wat meer grip op de zaak krijgen, worden binnen korte tijd de twee hoofdverdachten vermoord en zijn ze terug bij af. De zaak krijgt een steeds grimmiger karakter en wordt door acties van de criminelen tegen de families van sommige politiemensen ook sterk persoonlijk. Houter moet alles uit de kast trekken om de daders te vinden.

Mooie leugens - Lisa Unger
Was Ridley Jones maar tien minuten later opgestaan. Of had ze maar de metro genomen en niet op een taxi gewacht. Dan was ze misschien niet betrokken geraakt bij de uitzonderlijke gebeurtenis die alles veranderde wat zij over haar leven dacht te weten. Dan zou ze nog de bevoorrechte dochter van liefhebbende ouders zijn geweest. Haar leven zou nog altijd volmaakt hebben geleken - met slechts enkele haarscheurtjes in het anderszins zo perfecte geheel. Maar het liep allemaal anders... Wanneer Ridley een mysterieus pakje ontvangt met daarin een foto en een briefje met daarop de vraag 'Ben jij mijn dochter?', blijkt dat haar hele wereld mogelijk niet meer is dan een illusie.

Ridley wordt plots gedwongen alles wat zij over zichzelf en haar familie weet in twijfel te trekken. Ze betreedt een duistere wereld waarvan zij het bestaan nooit had vermoed. Een wereld waar iedereen in haar leven een vreemde lijkt. Ridley heeft geen idee wie zij kan vertrouwen en wie iets te verbergen heeft - zelfs, of juist vooral, haar nieuwe geliefde, Jake, lijkt geheimen te hebben.

Vrijspraak maar toch levenslang - Ilse Jansen
Als het Nederlandse rechtssysteem zich tegen je keert
Een man krijgt de schrik van zijn leven. Hij vindt zijn vrouw bewusteloos op de grond. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar overlijdt niet lang daarna. Drie maanden later wordt hij gearresteerd op verdenking van de moord op zijn echtgenote. Dit boek vertelt het verhaal hoe het Openbaar Ministerie op opmerkelijke wijze probeerde om tot een veroordeling te komen. 

Spanje voorgoed - Madelon Schoemaker
Je collega's gedag zeggen, je huis verkopen, je koffers inpakken en ergens anders op de wereld helemaal opnieuw beginnen. Een droom van velen. De avonturiers in dit boek lieten het niet bij dromen en gingen echt. Zij vertrokken naar Spanje. Sommigen op de bonnefooi, anderen na een gedegen voorbereiding.

Zeven boeiende portretten van blijvers, elk met hun eigen verhaal. Over aanpassingsproblemen, cultuurverschillen, heimwee, vrijheid en natuurlijk het weer.

Italië voorgoed - Renate van der Bas
Hoe overleef je als hardwerkende ondernemer tussen maffiose concurrenten? Hoe voeg je als noordelijke artistiekeling iets toe aan hét land van de kunst en de mode? Hoe voelt het om er nooit zeker van te zijn dat de overheid niet op een dag je verbouwde huis zal afpakken?

In Italië Voorgoed zeven portretten van Nederlandse gezinnen en eenlingen die al vele jaren wonen in de georganiseerde chaos die Italië heet. Ze houden van het land, maar zitten er inmiddels ook lang genoeg om er op te mogen schelden.

Frankrijk voorgoed - Renate van der Bas
Emigreren naar Frankrijk. Velen hebben de droom, slechts weinigen doen het. Hoe vergaat het de mensen die de grote sprong waagden? Die inmiddels zeven jaar verder zijn, of al meer dan tien jaar doorzetten en de vaak turbulente startperiode hebben overleefd. De meesten wonen allang niet meer op hun eerste adres, zijn soms al vijf keer een bedrijf begonnen en leiden nu een leven dat ze nooit hadden kunnen voorspellen. 'Nieuwe Fransen' voor wie alles steeds verandert, behalve dat ene ding: Frankrijk is en blijft het land waar ze willen wonen.

4 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd of het goede boeken zijn! Zo'n prijs is natuurlijk geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben erg benieuwd naar je mening over de boeken. Natuurlijk kun je voor dat prijsje nooit een miskoop doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, jij hebt echt meer geluk gehad als ik :-) Veel leesplezier!

    BeantwoordenVerwijderen