17-10-13

Recensie: Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur - Raymond Zachariasse

Titel: Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur
Auteur: Raymond Zachariasse
Recensie: Coenraad de Kat
Genre: Jeugd (Fantasy)
Uitvoering: Paperback
154 pagina’s | Jaylen Books | 2012

Raymond Zachariasse:
noemt zichzelf een creatief schrijver. Dit houdt in dat hij naast het schrijven ook tekent en deze twee graag combineert. Al sinds de lagere school tekent Raymond en verzint hij daarnaast allerlei avonturen. Pas op latere leeftijd heeft hij er wat mee gedaan en is zijn eerste kinderboek Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur een feit. Het boek is gedeeltelijk gebaseerd op zijn eigen jeugd en het liefst verwerkt hij veel van zichzelf in zijn boeken.

Het verhaal:
Flora Bellefleur vindt haar leventje maar saai. Totdat ze op een dag op een geheimzinnige vondst stuit. Plotseling staat haar hele wereld op z'n kop.

Gelukkig heeft ze nog haar twee beste vrienden, Tom en Liesbeth. Met z'n drieën beleven ze de spannendste avonturen en maken ze niet alleen nieuwe vrienden op hun reis, maar ook vijanden. En Flora dacht dat die vervelende pestkop Noortje al erg was!

Als dat maar allemaal goed gaat...

Recensie door Coenraad de Kat:
Flora leidt een vrij normaal leven en soms vindt ze het zelfs saai tot ze op een dag thuiskomt en haar ouders er niet zijn. Flora ontdekt een geheime doorgang in de woonkamer en dan begint het avontuur voor haar. Later worden ook haar vrienden in het avontuur meegesleurd. 

Terwijl ik dit boek aan het lezen was had ik zoiets van; dit is het begin van een serie boeken van Flora Bellefleur. Nu blijkt dat Raymond met een tweede deel bezig is. Flora is als personage goed uitgewerkt en je kunt je, als je begint met lezen, direct in haar verplaatsen. Tijdens het lezen wordt je vanuit de "gewone" tijd meegenomen naar een wereld die iets magisch heeft. Op deze reis komen verschillende elementen naar voren zoals het goede en het kwade, maar ook vriendschap en pesten worden niet uit de weg gegaan. Het boek valt wat mij betreft in het genre van Harry Potter en Narnia maar heeft toch een geheel eigen stijl. 

Raymond heeft met dit boek bewezen dat kinderboeken naast het hebben van humor ook spannend en fantasierijk zijn en dat volwassenen er ook van kunnen genieten.

3 opmerkingen:

  1. Mooie recensie. Ik merk dat ook vaker bij kinderboeken !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook erg genoten van Flora! Aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor de mooie woorden. Dit geeft mij energie om verder te gaan en nog meer leuke boeken te gaan schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen