28-03-14

Gastrecensie: Heller - Michael Berg

Titel: Heller
Auteur: Michael Berg
Recensie: Coenraad de Kat
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789044343106
415 pagina’s | The House of Books | febr. 2014

Michael Berg:
Na een succesvolle omroepcarrière koos Michael Berg voor het schrijversbestaan en verhuisde naar Frankrijk. Zijn eerdere thrillers werden door pers en publiek enthousiast onthaald. Met zijn spannende roman Hôtel du Lac werd hij genomineerd voor de Diamanten Kogel. Met Nacht in Parijs won hij De Gouden Strop 2013.

Het verhaal:
Tobias Heller, oprichter en eigenaar van de Heller Entertainment Factory, is een internationaal bejubelde televisieproducent. Ondanks zijn succes is er de voortdurende hunkering naar erkenning. Aan de vooravond van zijn zestigste verjaardag wordt hij uitgenodigd voor Een goed gesprek, hét interviewprogramma van de publieke omroep. Gestreeld door het verzoek stemt Tobias Heller toe. De drie uur durende uitzending beschouwt hij als de bekroning van zijn imposante carrière. Tot hij, live op televisie, geconfronteerd wordt met zijn verleden.

Recensie Coenraad de Kat:
Er spelen een aantal karakters in dit verhaal en Tobias Heller (Jeu Crutzen) is de hoofdfiguur in het verhaal. Tobias is goed uitgewerkt en je leert hem in zijn jeugd kennen en ook als een gevierd succesvolle mediaman. De andere karakters spelen wel een belangrijke rol in het geheel, maar qua info is het beperkt maar wel genoeg voor het verhaal.

Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten van Tobias maar hij is op een zeer interessante manier neergezet. In het begin denk je wel even aan de Nederlandse tv producenten, maar die waren bij mij ook vrij snel weg omdat het verhaal je meteen pakt.

Het verhaal is opgebouwd uit het verleden en het heden van het leven van Tobias Heller. Deze 2 verhaallijnen werken goed samen naar de climax van het verhaal. Tijdens de drie uur durende liveshow van Een goed gesprek wordt het leven van Tobias Heller onder de loep genomen en dit heeft gevolgen .....

Michael Berg weet je tot het laatst te boeien met bijzondere wendingen. Heller heeft me aangenaam verrast. Het verhaal blijft boeiend tot aan de laatste blz. De schrijfstijl die Michael Berg in Heller heeft gehanteerd is volwassener dan zijn andere boeken, aangenaam makkelijk leesbaar met een onderliggende psychologie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten