25-12-14

Gastrecensie: Mary Poppins - P.L. Travers

Titel: Mary Poppins
Auteur: P.L. Travers
Recensie: Clasien
Genre: Jeugd
ISBN: 9789021667737
200 pagina's | Uitgeverij Ploegsma | november 2009
P.L. Travers:
was een Australische auteur van kinderboeken, actrice en journalist. Ze is als auteur vooral bekend geworden van haar boekenreeks omtrent het personage Mary Poppins. Ze stierf op 96-jarige leeftijd in Londen.

Het verhaal:
Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Bank breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind...

Recensie door Clasien:
Een heerlijk boek om te lezen. Het is eigenlijk een kinder-, jeugdboek, maar ook ik heb er van genoten. Makkelijk leesbaar, leuke tekeningen, een verhaal vol met humor en magie. Mary Popins komt met de oostenwind bij de familie Bank terecht. Hier zal ze als kinderoppas fungeren voor Jannie, Michiel en de tweeling Marc en Barbara. Samen beleven ze menig avontuur. Zo gaan ze op theevisite bij meneer Pruik, gaat Mary Poppins samen met de luciferman Bert een tekening in, gaat ze met de kinderen in één seconde de wereld rond en nog veel meer. Op een dag wanneer de wind draait naar het westen, waait Mary Poppins met de wind mee weg uit het leven van de familie Bank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten