31-12-14

Gastrecensie: Meer dan liefde - Nora Roberts

Titel: Meer dan liefde
Auteur: Nora Roberts
Recensie: Clasien
Genre: Roman
ISBN: 9789022569481
368 pagina's | Uitgeverij Boekerij | oktober 2014

Nora Roberts:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Haar ruim 200 titels verkochten al meer dan 450 miljoen exemplaren. Een groot aantal kwam zelfs meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Het verhaal:
Ierland, land van weelderige wouden, duizelingwekkende meren en eeuwenoude legenden. Daar, in County Mayo, leeft de magie van Iona Sheehans voorvaderen al generaties lang voort, en daar ligt haar roeping. Iona komt in Ierland aan met niets dan een optimistische instelling en een aangeboren gevoel voor paarden. Ze mag logeren bij haar nicht Branna en neef Connor. Iona weet dat ze zich hier thuis kan voelen en het leven kan leiden dat ze altijd al wilde. Maar er rust een oude vloek op Iona’s familie, een kwaad dat verslagen moet worden voordat liefde kan opbloeien…
Recensie door Clasien:
Dit is het eerste deel van een trilogie. Ik weet niet wat het met dit boek is, aan de ene kant leest het heerlijk weg en geniet je van Iona die haar mond niet op de verkeerde plaats heeft zitten en alles eruit flapt wat ze denkt. Dit geeft soms humoristische gedeeltes. Aan de andere kant vind ik het verhaal langdradig. So wie so ben ik geen paardenfan en een groot gedeelte speelt zich af op een manege. Wel weer leuk vind ik het beetje magie dat er in voorkomt. Ook de aankomende romance tussen Iona en Boyle is de moeite van het lezen waard. Het begin vond ik erg goed, hier wordt de geschiedenis verteld van de familie van Iona. Jammer dat dit gedeelte slechts kort is. Ik had me meer van dit boek voorgesteld; meer magie, meer spanning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten