28-02-15

Recensie: Aquamarijn - Lilian Schneider

Titel: Aquamarijn
Auteur: Lilian Schneider
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789054522911
164 pagina's | Uitgeverij Passage | oktober 2014

Lilian Schneider:
Lilian Schneider (1965) publiceerde tot nu toe tal van losse verhalen in bundels en tijdschriften als Azra Magazine, Flair en Linda Magazine. Ze is onder meer een van de dames achter Elle van Bohemen. Aquamarijn is haar debuut.

Het verhaal:
De negenendertigjarige Silke heeft het op het eerste oog goed voor elkaar. Ze is getrouwd, heeft een puberzoon en woont in een nette buurt, met leuke buren. Maar het is allemaal schone schijn. Silke voert een innerlijke strijd met haar beladen verleden en er is een eerste kind, waar niemand iets van afweet. Als ze via haar werk voor een lifestyle glossy de aantrekkelijke Paul van Zanten ontmoet, stort ze zich in een hartstochtelijke affaire. Tegelijkertijd volgen onverklaarbare, bedreigende voorvallen elkaar in rap tempo op. Wie is toch die onbekende, die haar steeds dichter nadert?

Recensie door Clasien:
Dit is een literaire thriller, maar zonder moord en doodslag. In deze thriller gaat het over stalken. Silke, een negenendertigjarige getrouwde moeder, lijkt het voor de wind te gaan. Maar niemand weet van haar verleden. Twintig jaar geleden is er tijdens een vakantie in Frankrijk iets ergs gebeurt met grote gevolgen voor Silke, die ze altijd nog met zich meedraagt. Wie stalkt haar, door middel van stilzwijgende telefoontjes, sms'jes en post. Sms'jes die alleen een tijdsbestek aangeven. Dit boek vond ik niet superspannend, maar leest heerlijk weg. Ook de personages worden goed beschreven. Silke vind ik te gemakkelijk met haar problemen omgaan, hierdoor wordt de spanning enigszins uit het verhaal gehaald. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten