26-04-15

Recensie: Het verloren meisje - Robert Wiersema

Titel: Het verloren meisje
Auteur: Robert Wiersema
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789021800684
366 pagina's | Uitgeverij Sijthoff | 2007
Robert Wiersema:
Robert Wiersema is boekhandelaar en recensent en schrijft regelmatig voor de Vancouver Sun, The Globe and Mail en de Ottowa Citizen. Hij debuteerde met zijn boek Het verloren meisje.

Het verhaal:
De driejarige Sherry Barrett raakt na een vreselijk ongeluk in coma. Wanneer de dokters niets meer voor haar kunnen doen, nemen haar radeloze ouders haar uit het ziekenhuis mee naar huis, hopend op een wonder...Dan ontdekken ze dat Sherry helende krachten heeft. Dat verandert het leven van hen allemaal: hun huis wordt al snel een bedevaartsoord. Ondertussen wordt de bestuurder van de truck die Sherry aanreed verteerd door schuldgevoel. Hij probeert zelfmoord te plegen - maar hij kan niet sterven.

Recensie door Clasien:
Dit is wat je zegt een verbluffend debuut. Een familiedrama dat heel mooi wordt beschreven. Deze thriller bevat werkelijkheid en het bovennatuurlijke. Sherry wordt op 3-jarige leeftijd aangereden door een vrachtwagen. Ze raakt hierdoor in een coma. Op 4-jarige leeftijd komen ze erachter dat ze over bovennatuurlijke gaven beschikt. Wat doe je als je eigen kind in coma ligt, maar andere zieken kan genezen. Hoe reageert de media, de kerk en het gezin. Het andere deel gaat over de chauffeur van de vrachtwagen, hij is verdoemd en verblijft in de bibliotheek, een ontmoetingsplek voor alle verdoemden. Tijdens zijn zelfmoordpoging is hij tegengehouden, alleen onder de verdoemden is hij zichtbaar. Hoe gaat "dit slachtoffer" om met het drama dat zijn leven voorgoed veranderde. In één woord: Prachtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten