24-04-15

Recensies: Welkom in Virgin River - Robyn Carr

Titel: Welkom in Virgin River
Auteur: Robyn Carr
Recensie: Clasien, Coenraad, Silvia, Miranda
Genre: Roman
ISBN: 9789034754578
384 pagina's | Harlequin  Holland | maart 2015

Robyn Carr:
Zevenentwintig was Robyn Carr toen haar eerste boek werd uitgegeven, en sindsdien zijn er meer dan dertig titels van haar hand verschenen. Toch duurde het een flink aantal jaren voordat ze haar stijl echt gevonden had, namelijk tot ze aan de Virgin River-serie begon. Haar streven is om boeken voor vrouwen te schrijven - boeken die grappig zijn zonder flauw te worden, die het leven in al zijn facetten beschrijven zoals het is en die de kracht van vrouwen weergeven. In de enorm populaire Virgin River-serie maakt ze die droom waar.

Het verhaal:
Net tegen sluitingstijd loopt Paige Lassiter de bar van John 'Preacher' Middleton in Virgin River binnen. Samen met haar zoontje is ze op de vlucht voor haar echtgenoot. Ze zit onder de blauwe plekken, is doodsbang en aan het eind van haar latijn. Preacher ziet meteen dat Paige en haar zoontje in grote moeilijkheden verkeren. Zonder aarzelen biedt hij hun een slaapplaats aan, en ter plekke besluit hij dat hij alles zal doen om hen te beschermen. Langzaam maar zeker kruipt Paige uit haar schulp, en Preacher ontdekt dat ze gevoelens in hem losmaakt waarvan hij dacht dat hij ze voorgoed had begraven. Maar dan duikt op een kwade dag haar echtgenoot op in Virgin River...

Recensies:
Clasien:
Mooi vervolg op deel 1 van deze Virgin river serie. In dit deel staan Paige en Preacher in de spotlights. De personages uit het eerste deel blijven een grote rol spelen. Het verhaal gaat verder waar deel 1 stopte, weinig terugblikken. Dit deel sprak mij meer aan dan het eerste deel. Een heerlijk verslavende serie. Spanning, romantiek en hartstocht.


Coenraad:
Paige Lassiter loopt tegen sluitingstijd in Virgin River de bar van John ‘Preacher’ binnen. Paige is samen met haar zoontje voor haar man op de vlucht. Ze zit onder de blauwe plekken en is doodsbang. Preacher ziet meteen dat dit niet goed zit en biedt hun een slaapplaats aan voor de nacht en meteen besluit hij om hun te helpen en te beschermen. Paige kruipt langzaam uit haar schulp en weet bij Preacher de gevoelens los te maken maar er zitten nog wel een aantal hobbels in de weg .....

Welkom in Virgin River is het tweede deel van de serie Virgin River. Het verhaal gaat verder waar het eindigde in het eerste deel Thuis in Virgin River. Zodra je aan dit boek begint is het een soort van thuiskomen in het verhaal. De personages zijn verder ontwikkeld net zoals het verhaal. Wederom  een prachtig verhaal neergezet met nieuwe personages die je meteen in je armen sluit. Humor en spanning is ook voldoende aanwezig. Halverwege het boek is het een beetje zoetig en er gebeurt niet veel. Ik had op een gegeven moment wel van ja en nu mag er weer wat vaart en meer pit ingegooid worden. En dan komt alweer vrij snel de vaart erin en wordt de spanning opgevoerd. Het boek leest vlot en snel, personages die zich verder ontwikkeld hebben net zoals het verhaal. Ondanks dat het op bepaalde momenten voorspelbaar zit er ook een aardig wending in verwerkt die ik niet heb zien aankomen. Ik heb wederom er genoten van deze feelgood roman en kijk uit naar het volgende deel.


Silvia:
John Middleton (Preacher) 32 jaar, kok in het eetcafé van zijn compagnon Jack, eigenaar van een eetcafé in Virgin River. Jack getrouwd met zijn zwangere Melanie Sheridan. Jack heeft een jongere zus Brie. Brie is werkzaam in een rechtbank. Preacher is een grote sterke man met een klein hartje. Zijn vader overleed toen hij 6 jaar was bij een ongeluk in de bouw. Zijn moeder stierf in het jaar van zijn eindexamen. Mike Valenzuela, Preacher's beste vriend, die vroeger bij de Korps Mariniers zat, is nu brigadier bij de afdeling jeugdbendes van de politie van Los Angeles. Ook Rick, een 17 jarige scholier is voor een paar uur in de week werkzaam in de kroeg en heeft een 15 jarig vriendinnetje Liz.

Paige Lasitter haar ouders hadden in haar jeugd veel ruzie. Haar vader overleed toen zij 11 jaar oud was. Haar broer Bud, had altijd ruzie met haar moeder. Paige is 6 jaar getrouwd met Wes Lasitter, een cocaïne verslaafde en volgespoten met hormonen, gewelddadige man. Nog nooit had Wes zoveel gehouden van een vrouw als Paige, tot in het bezitterige toe. Haar zwangerschap en de geboorte van hun kind Christopher hadden het huiselijk geweld niet doen stoppen. Uiteindelijk had een vrouw in een van de opvanghuizen Paige verteld over een organisatie die opkomt voor vrouwen in haar situatie. Echter was het illegaal en voorwaarde was telkens een andere identiteit. Een leven vol geweld of op de vlucht?

Paige kiest voor het laatste en vlucht met haar 3 jarig ziek zoontje Christopher. Ze belandt in Virgin River in het café van Jack op een regenachtige, koude september avond. Preacher wilde net afsluiten...

Aardig vlot lezend boek, niet bijzonder.

Miranda:
Welkom in Virgin River is het tweede deel van de serie, in deze serie kom je de personages uit het eerste boek ook weer tegen namelijk: Jack en Mel. Het boek begint waar het eerste deel is geëindigd.

John ook wel door de meesten 'Preacher' genoemd heeft samen met zijn beste vriend Jack een bar, waar hij als kok werkzaam is. Wanneer op een regenachtige dag, John besluit de bar eerder te sluiten staat opeens Paige en haar zoontje Chris op de stoep. John laat ze binnen, Paige ziet er gehavend uit, heeft onder andere een gescheurde lip en weet niet hoe snel ze weer weg moet. John bied haar een slaapplek aan. Beetje bij beetje kruipt Paige steeds meer uit haar schulp, de normaal zo stugge en teruggetrokken en totaal niet geïnteresseerde John lijkt een verandering te ondergaan, er komen gevoelens in hem los waar hij niet goed mee om kan gaan. En wat heeft de man van Paige allemaal met haar gedaan, de gruwelijke waarheid komt al snel aan het licht, en wordt weer realiteit wanneer haar man zich in Virgin River laat zien.

Het verhaal heeft alle ingrediënten voor een 'feelgood' roman, ik had het boek in een dag tijd uit. Het heeft een stukje spanning, romantiek, drama. Zo lekker leest het weg. Je krijgt een kijkje in verschillende levens van de mensen in Virgin River, hoofdzakelijk draait het verhaal om John en Paige, maar zo nu en dan wisselt het zich ook af met andere personages zoals Jack en Mel, maar ook Rick en Liz, allemaal karakters die je ook in het eerste boek tegen komt. Ik heb deel 1 niet gelezen maar ik heb niet het gevoel dat ik stukken mis, de auteur geeft stukjes informatie waardoor je heel gemakkelijk de karakters kunt begrijpen. Je leeft met ze mee, tijdens sommige delen van het boek zou je haast willen dat je in het verhaal kunt stappen om een bepaald personage een 'draai om zijn oren' te geven zo goed laat Robyn Carr de lezer meeleven, ze sleept je helemaal mee in het verhaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten