26-05-15

Recensie: Lustmoorden - David Mark

Titel: Lustmoorden
Auteur: David Mark
Recensie: Nynke
Genre: Thriller
ISBN: 9789026135699
448 pagina's | Uitgeverij De Fontein | april 2015

David Mark:
David Mark werkte lange tijd als misdaadverslaggever voor The Yorkshire Post.  In die hoedanigheid raakte hij vertrouwd met de duistere kant van Hull, een omgeving waarin hij de boeken rondom Aector McAvoy situeert.

Het verhaal:
Wanneer Simon Appleyard gevonden wordt, naakt en bungelend aan een touw in zijn appartement in Hull, wordt de zaak al snel afgedaan als een zelfmoord. Maar als er meer lijken opduiken die allemaal verband lijken te houden met het lokale eroticawereldje, wordt rechercheur Aector McAvoy op de zaak gezet. Uit zijn onderzoek blijkt dat de top van de politie erbij betrokken is, een machtige groep mensen die liever een misdaad begaat dan dat er openbaarheid komt over hun bezigheden. Mensen met zóveel macht dat ze de carrière van McAvoy makkelijk om zeep kunnen helpen...

Recensie door Nynke:
Op de cover een geblinddoekte vrouw, haar polsen zijn vastgebonden met een sjaal. Dit combineert goed met de titel van dit boek. Wat begint als iets eenvoudigs, namelijk een gevonden telefoon, blijkt een meervoudige moorzaak te zijn in plaats van, zoals verondersteld, de zelfmoord van één individu. De rechercheurs komen terecht in de wereld van swingers en kinky seksfeestjes. Daarnaast barst er een drugsoorlog los in Hull. De spanningsopbouw is goed en het boek heeft meerdere onvoorspelbare wendingen. Het enige minpuntje is dat er veel karakters voorkomen in dit boek. Zo nu en dan is het lastig bij te houden over wie het gaat. Rechercheur Aector McAvoy is de hoofdpersoon. Hij is het type ruwe bolster, blanke pit. Je zou bijna verliefd worden op hem, zo sympathiek is hij; een grote verlegen reus. De auteur weet op een mooie manier zijn zwakheden en de grote liefde voor zijn vrouw en kinderen in kaart te brengen. Het is ook heel verfrissend om nu eens een keer een man te zien balanceren tussen werk en privé. David Mark is 15 jaar journalist geweest en heeft ook gewerkt als misdaadjournalist in Hull. Dit is de setting van de serie boeken over Aector McAvoy. Lustmoorden is het tweede boek dat in het Nederlands verschijnt en kan prima gelezen worden zonder het voorgaande boek te lezen. In het Engels is inmiddels het vierde boek verschenen. De hoofdpersoon vind ik heel sympathiek, maar dit boek spring er voor mij niet uit. Een gemiddelde thriller die zorgt voor voldoende leesplezier.

1 opmerking:

  1. Is het eerste boek uit deze serie beter dan dit tweede boek?

    BeantwoordenVerwijderen