29-08-15

Recensie: Gebroken monsters - Lauren Beukes

Titel: Gebroken monsters
Auteur: Lauren Beukes
Recensie: Coenraad
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 978 90 234 9094 4
477 pagina’s | Uitgeverij Cargo | mei 2015

Lauren Beukes:
Lauren Beukes is journaliste, scenarioschrijfster en auteur van de veelgeprezen internationale bestseller Stralende meisjes

Het verhaal:
Rechercheur Gabriella Versado heeft al talrijke lijken gezien en veel moordenaars opgespoord. Maar nog niet eerder heeft ze iets ontdekt wat vreemder is dan het lichaam dat op een verlaten weg in Detroit is gevonden. Half jongen, half hert, op de een of andere manier aan elkaar gelijmd. Detroit is het stervende hart van de American dream, en op de vervallen straten en industrieterreinen van 'Murder City' zoekt een moordenaar naar nieuwe slachtoffers. Een moordenaar die toegang probeert te krijgen tot de donkerste kant van de mens, en een nieuwe wereld wil creëren van vlees, bloed en dromen.

Recensie door Coenraad:
Je raakt verstrikt in de vele verhaallijnen en karakters, dit houdt in dat het in begin erg verwarrend is en je aandacht er erg goed bij moet houden om de weg van het verhaal niet te verliezen en kwijt te geraken. Je moet doorzetten en dan kom je op een punt in het verhaal dat je het verband van de vele karakters en verhaallijnen ziet. Ondanks dit bleef ik erg nieuwsgierig naar hoe het verhaal zich zou ontwikkelen en het één geheel zou worden. Hoe meer je naar de ontknoping van het verhaal toe gaat, des te meer neemt de spanning toe. De schrijfstijl van Lauren Beukes is doordacht en goed uitgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten