24-09-15

Recensie: Weg van alles - Fiona Higgins

Titel: Weg van alles
Auteur: Fiona Higgins
Recensie: Silvia
Genre: Roman
ISBN: 9789026331541
373 pagina's | Ambo|Anthos | juli 2015

Fiona Higgins:
Fiona Higgins studeerde in Sydney en is actief in de non-profitsector. Ze woont op Bali met haar man en kinderen. Weg van alles is haar tweede roman, na Pas jij even op?, dat verscheen bij Uitgeverij Artemis. 

Het verhaal:
Als Paula hoort dat haar dochter digitaal gepest wordt en haar man haar heeft bedrogen, kan ze maar één oplossing bedenken: weg van alles. Ze pikt haar kinderen op van school, hangt de caravan waarin haar vader woont achter de auto en gaat op reis, dwars door Australië. De enige regel die ze instelt is ‘geen technologie’ – geen telefoons, geen tablets, geen laptops. Het is tijd om te herontdekken, daar waar het wérkelijk om gaat in het leven. Het klinkt eenvoudig, maar de reis heeft verrassende complicaties voor haar in petto.

Recensie door Silvia:
Paula Jones, getrouwd met Hamish Mc.Innes, samen hebben ze 2 kinderen Caitlin en Lachlan (Lachie). De vader van Paula, Sid woont in hun achtertuin na het overlijden van zijn vrouw Jeanette in hun caravan. Paula heeft ook nog een oudere zus Jamie, getrouwd met Rick, beide werken ze in het onderwijs.

Charlotte Kennedy, een populair meisje uit het voorlaatste (school)jaar en volgend jaar tot aanvoerster van het schoolteam zou worden gekozen, heeft samen met James Adams (overigens geen leerling op school) een bericht geplaatst op Facebook over Caitlin en Amy Robertson (beste vriendin van Caitlin). Samen zijn ze het slachtoffer van cyberpesten. Meneer Nelson, de schooldirecteur neemt contact op met Paula om haar te vertellen over het bericht op Facebook en nodigt haar uit op school om erover te praten.

Het huwelijk van Paula en Hamish stelt niet veel meer voor na de geboorte van Caitlin en Lachie. Paula is altijd moe en ze besteedt weinig aandacht aan haar uiterlijk en qua seksualiteit staat het helemaal op een laag pitje. Hamish heeft daar last van en bespreekt dit met zijn beste vriend Doggo. Als vader van 5 kinderen begrijpt hij maar al te goed de nadelen. Hamish komt op internet in contact met een jong meisje Lisel en heeft erotisch contact met haar.

Na het internet incident van haar dochter en de ontrouw van haar man besluit Paula om samen met haar vader en de kinderen een rondreis te maken door Australië. Ze meldt haar kinderen af van school en hangt de caravan achter hun pick-up. Ze ontmoeten tijdens hun reis meerdere mensen waaronder Marcelo, een knappe Braziliaanse backpacker.

Fiona Higgins schrijft leuk, soms voorspelbaar, herkenbaar en ook weer niet. Het boek telt 372 bladzijden en je bent er zo doorheen. Leuk boek voor even tussendoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten