28-11-15

Recensie: Geliefde illusie - Nora Roberts

Titel: Geliefde illusie
Auteur: Nora Roberts
Recensie: Clasien
Genre: Roman
ISBN: 9789022568736
528 pagina's | Uitgeverij Boekerij | 2014
Nora Roberts:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Haar ruim 200 titels verkochten al meer dan 500 miljoen exemplaren. Een groot aantal kwam zelfs meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Het verhaal:
Max Nouvelle is het hoofd van een gezin van illusionisten en juwelendieven dat bestaat uit zijn vrouw Lily, zijn koppige dochter Roxanne en Luke, hun geadopteerde zoon. Ze werken geweldig samen in spectaculaire shows en aan ingenieuze diefstallen. Als kinderen zaten Roxy en Luke elkaar constant dwars, maar inmiddels beseffen ze dat ze een diepe liefde voor elkaar voelen. Wanneer Luke wordt ingehaald door geheimen uit zijn jeugd, moeten ze alles wat ze liefhebben beschermen met de spectaculairste show van hun leven.

Recensie door Clasien:
Dit verhaal gaat over een kermisfamilie, vader Max, moeder Lily en dochter Roxanne. Max is een meestergoochelaar en geeft shows samen met zijn gezin. Daarnaast heb je Luke Callahan, een mishandelde jongen die wegloopt bij zijn moeder en bij de kermis belandt. Max neemt hem onder zijn hoede alsof het zijn eigen zoon is.

Wanneer Luke zijn leven eindelijk voor elkaar heeft, komt zijn stiefvader hem afpersen. "Luke zou het niet kunnen verdragen als bekend werd waarvoor hij was weggelopen en hij er mee zou worden geconfronteerd. Hij weigerde om de enige mensen van wie hij ooit had gehouden, besmeurd te zien worden met die stinkende modder".

Een verhaal vol magie, vriendschap, vertrouwen en liefde. Het verhaal leest lekker vlot, je leeft mee met deze kermisfamilie met hun goede en slechte tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten