31-01-16

Recensie: Hartige taart - Jasmin Schults & Anaisa Bruchner

Titel: Hartige taart
Auteur: Jasmin Schults & Anaisa Bruchner
Recensie: Xandra Sc
Genre: Kookboeken
ISBN: 9789023013877
72 pagina's | Gottmer Uitgevers Groep | 2013
Anaïsa Bruchner
heeft in verschillende restaurants gewerkt. In 2005 kwam haar eerste boek uit: Feest! - de nieuwe keuken.

Jasmin Schults:
Jasmin Schults is kok en werkt in restaurant Lof en Mondo Mediterraneo in Amsterdam.

Over het boek:
Heel fijn als snelle avondmaaltijd of lunchgerecht en op een feestje: heerlijk gevulde, hartige taarten voor iedere gelegenheid! Hoe bak je verschillende taartbodems? Naast basisrecepten voor verschillende deegsoorten vind je in Hartige taart meer dan genoeg inspiratie en variatie op de bekende klassieke quiches en taarten. De vullingen variëren naargelang het seizoen en je smaak. In Hartige taart staan recepten voor ieder moment, bijvoorbeeld voor een uienquiche, een taart met tomaatjes en tijm, of een auberginetaart met pasta.

Recensie door Xandra Sc:
In dit boek staan recepten voor 28 hartige taarten. Met allemaal verschillende groentes en toebehoren. Zowel vegetarisch als met vlees of vis.

Ik las de digitale versie van het boek. Het formaat van het boek (langwerpig) is niet makkelijk te lezen op Ipad of tablet. Je kan precies horizontaal geen twee bladzijden zien. En verticaal het boek bekijken lukt helemaal niet. Afgezien hiervan vond ik de vormgeving aantrekkelijk. Mooie foto’s waardoor ik honger kreeg en zin om te bakken. De pagina’s zijn zwart, waardoor het een sjieke uitstraling krijgt. Ook is er onderaan het boek (digitaal) een balk zodat je makkelijk naar de recepten kan scrollen.

Het boek begint met een uitleg over het deeg. En tips om een lekkere bodem te maken. De 4 basisdeegjes, die beschreven zijn; boterdeeg, aardappeldeeg, volkorendeeg met kwark en maisdeeg. Bij veel recepten wordt voor de vulling kaas en slagroom gebruikt. Dus geen lichte taartjes, maar perfect voor in de herfst of winter.

Ik heb de spruitjestaart en de witloftaart gemaakt. De spruitjestaart was erg goed gelukt, ook vooral het deeg/bodem. De witloftaart was minder, veel te nat, helaas. 

1.Spruitjestaart  2.Witloftaart

Conclusie: Een bakboek met duidelijke recepten met een diversiteit aan ingrediënten. Mooie vormgeving. Als je veel kookt is het niet echt een toevoeging, maar voor de beginner of niet liefhebber van koken, kun je met deze makkelijke recepten toch iets speciaals op tafel zetten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten