24-01-16

Recensie: Hysteria - Dinie Bell

Titel: Hysteria
Auteur: Dinie Bell
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789491773181
216 pagina's | Palmslag | 2014
Dinie Bell:
Dinie Bell schreef haar eerste werk voor een verhalenwedstrijd van de Kunststichting Eindhoven. Haar verhaal werd gepubliceerd in de bundel Beeldspraak. In 2011 debuteerde Bell met de roman Alsjeblieft papa... Begin 2013 verscheen haar tweede boek, de psychologische thriller Achtervolgingsdrift.

Het verhaal:
In en rondom het gezin van Trees en Huib Verbeek vinden talrijke, soms onverklaarbare, verschrikkingen plaats. Op het moment dat Huib een eind wil maken aan zijn huwelijk, omdat zijn echtgenote er een intieme relatie op na houdt met zijn beste vriend Ben, overlijdt zijn jongste dochter. De doodsoorzaak luidt 'wiegendood', maar is dat wel de juiste diagnose? Als na Huib ook Ben Trees verlaat, blijft ze achter met vier dochters die van elkaar verschillen als de dag van de nacht. Wanneer Trees weer een nieuwe liefde ontmoet - Edwin - krijgen ze een dochter, Anna. Is het toeval dat ook zij overlijdt? Jaren later, als de zusjes volwassen zijn en de liefdes van hun leven hebben ontmoet, zijn de moeilijkheden nog niet voorbij. Integendeel! 

Recensie door Clasien:
Hysteria is een heerlijk boek om te lezen, het bevat een zekere spanning omdat je weet dat één van de dochters wel weer wat zal uithalen. Oudste dochter Katja hoort stemmen die haar opdrachten geven. Deze opdrachten gaan erg ver en beïnvloeden het gezinlevens.

Trees en Huib zijn gelukkig getrouwd met mooie dochters, denkt Huib, totdat hij erachter komt dat Trees er een minnaar op na houdt. Wanneer ze ook nog bevalt van een dochter van deze man weet Huib zich geen raad. Gebeurtenissen volgen elkaar op van kleine plagerijtjes tot schrikwekkende daden. Katja is slecht, in en in slecht, ze is keihard en weet dat ze het lievelingetje is van haar moeder en dat die haar altijd zal geloven boven haar zussen. Een huichelaarster.

"Ik was er tot in elke vezel van mijn lichaam van doordrongen dat Kaat niet te vertrouwen was en ik keek als het ware altijd over mijn schouder om te zien of zij me niet stiekum belaagde. Katja was sluw".

Makkelijk leesbaar boek met korte hoofdstukken, afwisselend vertelt door de zusen: Katja, Tanja, Carla en Sarah. Daarnaast vertelt iemand anders, in schuingedrukte letters, zijn verhaal en visie op dit gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten