19-02-16

Recensie: Alfons, nee! Dat is niet oké! - Daisy Hirst

Titel: Alfons, nee! Dat is niet oké! 
Auteur: Daisy Hirst
Recensie: Xandra Sc
Genre: Jeugd (Prentenboeken)
ISBN:9789047707127 
40 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | februari 2016

Daisy Hirst:
Daisy Hirst studeerde Engels en creative writing aan de universiteit van Warwick en behaalde vervolgens een graad in illustratie aan de Cambridge School of Art.

Het verhaal:
Eerst was Natalie er.
Toen kwam Alfons erbij.
Normaal gesproken vond Natalie het niet erg dat Alfons er was.

Natalie vindt het over het algemeen best dat ze een monsterbroertje heeft. Ze kunnen zelfs leuk samen spelen. Maar als Alfons op de dingen gaat tekenen die Natalie maakt, begint het al vervelend te worden. En als hij haar lievelingsboek opeet, is de maat vol. Woedend tekent Natalie wat er wat haar betreft allemaal met Alfons mag gebeuren. Maar als ze in bad zit, hoort ze vreselijke geluiden. Zou haar wens uitkomen? Dat was echt niet de bedoeling!

Recensie door Xandra Sc:
Alfons het broertje van Natalie doet dingen die voor zijn grote zus niet altijd fijn zijn. Het gaat over hoe grote zus omgaat met kleine broer. Dit gaat soms fijn en goed en soms natuurlijk niet. Dit boek is van 2 jaar tot een jaar of 8 goed voor te lezen. De harde kaft is leuk en past goed bij het verhaal. De rare poppetjes verbeelden broertje en zusje, wat te herkennen is aan de gezichtsuitdrukkingen, grootte en kleuren. Wij geven dit boek 3 sterren.

1 opmerking:

  1. dit lijkt me een super leuk voorleesboek! :)
    mooie recensie!

    x Claire
    http://BookswithClaire.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen