22-02-16

Recensie: Marcs grote gevaarlijke tanden - Jarvis

Titel: Marcs grote gevaarlijke tanden
Auteur: Jarvis
Recensie: Xandra Sc
Genre: Jeugd (Prentenboeken)
ISBN: 9789047707134
32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | februari 2016

Jarvis:
ontwierp platenhoezen, beschilderde kastelen, was de jongen die de cijfertjes van de bingo afriep en werkte als animatieregisseur voordat hij zich stortte op het maken van prentenboeken. Binnen één jaar wist hij drie prentenboeken aan drie grote Engelse en Amerikaanse uitgevers te verkopen. 

Het verhaal:
Marc kwam uit een familie vol Buitengewoon Gevaarlijke alligators. Hij joeg iedereen in het oerwoud de stuipen op het lijf. Daar was hij het allerbeste in. Totdat zijn geheim wordt ontdekt...

Recensie door Xandra Sc:
Het prentenboek gaat over dat het leuker is om samen dingen te doen, dan in je eentje anderen angst aan te jagen. Als de dieren achter Marc’s grote geheim komen verandert alles voor Marc, maar ook voor de andere dieren. De harde kaft ziet er mooi en gevaarlijk leuk uit. Ik vond dat er vrij lange zinnen gebruikt werden, dit las niet heel fijn voor. Het boek lees je in ongeveer 10 minuten voor, een prima lengte voor een verhaaltje voor het slapen gaan. Ik en de kinderen (5 en 8 jaar) vonden de tekeningen erg mooi. Veel gebruik van knalkleuren. Ook passen de tekeningen goed bij het verhaal. Het verhaal kan voor kinderen van ongeveer 3 jaar tot 8 jaar. Wij geven dit boek 4,5 sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten