18-05-16

Recensie: De verzamelaar - Diana van Hal

Titel: De verzamelaar
Auteur: Diana van Hal
Recensie: Coenraad
Genre: Thriller
ISBN:9789491897542
182 pagina’s | Uitgeverij aquaZZ | 2015
Diana van Hal:
Diana van Hal is het pseudoniem van de schrijfster Diana Ruwaard. In haar tienerjaren deed zij niets liever dan lezen en wilde ze schrijfster worden. Ze werkt als specieel analist. Maar het schrijven bleef altijd kriebelen. Vol enthousiasme begon ze dan ook opnieuw met schrijven. De verzamelaar is haar debuut. 

Het verhaal:
In Medford Massachusetts wordt het lichaam van een jonge vrouw ontdekt, begraven in het Middlesex Fells reservaat. Al gauw blijkt dat het om een seriemoordenaar gaat. Wanneer ze de moordenaar dood terugvinden, staan de rechercheurs voor een raadsel. Tactisch rechercheur Spencer Bennet wordt belast met de zaak. DNA-analist Jennifer Rowley ondersteunt rechercheur Bennet met haar expertise. Samen met haar collega's probeert ze zo snel mogelijk al het materiaal van de zaak te onderzoeken in een race tegen de klok. Er zijn nog een aantal vrouwen vermist, die waarschijnlijk in handen zijn gevallen van deze seriemoordenaar. Spencer en Jennifer kampen beiden met een verleden. Daardoor trekken ze naar elkaar toe, maar houden elkaar op afstand. Voor een van de twee zal zijn of haar grootste angst werkelijkheid worden.

Recensie door Coenraad:
Er wordt in Medford Massachusettes een lichaam van een jonge vrouw ontdekt. Het is in het natuurreservaat Middlesex Fells begraven. Al vrij snel blijkt het dat er een seriemodenaar aan het werk is. Als ze de moordenaar vinden blijkt hij ook vermoord te zijn. Rechercheur Spenser Bennet wordt met ondersteuning van Jennifer Rowley op de zaak gezet. Er worden nog meer vrouwen vermist en het team doet er alles aan om zo snel mogelijk de dader te vinden ...

De verzamelaar is een relatief dun boekje met korte hoofdstukken. De zinnen zijn kort en er zit meteen een goede vaart in het verhaal. Je beleeft als lezer het verhaal intens. Doordat je het verhaal uit verschillende ooghoeken leest beleef je het verhaal van zowel de moordenaar en de hoofdpersonen Spencer en Jennifer. Wat bezielt en beweegt de moordenaar om dit te doen en waarom ... dit zijn een aantal vragen die het team zich afvraagt en hoopt hierop antwoorden te vinden om het tot een oplossing te krijgen. Ondanks dat je al in het begin weet wie het gedaan heeft doet dit totaal geen afbreuk aan het verhaal integendeel zelfs. De spanning is ruim voldoende aanwezig en er wordt heel goed naar het plot toe gewerkt en als het dan zover is krijg je een einde voorgeschoteld die je leeshonger nog meer aanscherpt. De schrijfstijl is zeer prettig en ontwapenend en hierdoor lees je het in één adem uit.

Omdat het een relatief dun boek is heb je het dan ook snel uit en dan baal je best want je wilt meer .... Diana van Hal heeft met De verzamelaar een debuut neergezet die er mag wezen en bijzonder trots op mag zijn. Ik kijk dus enorm uit naar het volgende mysterie welke ze moeten gaan oplossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten