20-05-16

Recensie: Flessenpost - Pia de Jong

Titel: Flessenpost
Auteur: Pia de Jong
Recensie: Marjon
Genre: Waargebeurd
ISBN: 9789044626841
246 pagina's | Prometheus | 2014
Pia de Jong:
Pia de Jong debuteerde in 2008 met de aangrijpende roman Lange dagen, waarvoor ze de Gouden Uil Prijs van de Lezer kreeg. In 2010 volgde Dieptevrees

Het verhaal:
Pia de Jong vertrok in de zomer van 2012 met haar man Robbert Dijkgraaf en hun drie kinderen naar Princeton (vs). 'Flessenpost' is een boek waarin De Jong haar observaties van Nederland afwisselt met haar Amerikaanse ervaringen. Op ludieke wijze vergelijkt ze beide landen, maar veel vaker neeg ontdekt ze een onderliggende overeenstemming die haar verbaast en ontroert.

Recensie door Marjon:
Leuk boek, dat je laat meekijken in het leven van Pia de Jong en haar gezin. Pia verhuist met haar gezin van Amsterdam naar Princeton (VS) en beschrijft de grote verschillen tussen daar en hier. Maar ook schrijft ze over bekende Amerikanen van toen en nu en over minder bekende Amerikanen. Het is verdeeld in columns en het leest heerlijk weg. Sommige stukjes vind ik wat minder interessant, maar dat is een persoonlijke benadering. Eén ding weet ik wel: hoe nuchter Pia ook over Amerika schrijft; ik zou er nooit willen wonen. Maar dat is ook heel persoonlijk ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten