27-07-16

Recensie: Alecto - Xenia Kasper

Titel: Alecto
Auteur: Xenia Kasper
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789085673491
339 pagina's | De Vrije Uitgevers | april 2016
Xenia Kasper:
Xenia Kasper schreef de succesvolle thrillers Chimaera, Ongeremd en Nemesis. Haar boeken werden onder andere in het Russisch vertaald. Xenia is manager en persagent van Linda de Mol, Bridget Maasland, Yolanthe Sneijder-Cabau en Do. Ze is van oorsprong Duitse, maar woont en werkt al jarenlang in Nederland.

Het verhaal:
Als misdaadverslaggever van een populair televisieprogramma is Maja van Tijl een bekende verschijning, die met haar durf en unieke uitstraling ook menig mannenhart sneller laat kloppen. Haar onorthodoxe werkwijze is echter niet van risico’s ontbloot en Maja komt dan ook geregeld in hachelijke situaties terecht. Wanneer haar zoon Bono wordt ontvoerd, ontdekt Maja een verband met de moordzaak op een bekende zanger. Deze vertolker van het levenslied blijkt tijdens met drank en drugs besprenkelde huisparty’s een bedenkelijke seksuele reputatie hoog te houden. En hoe hij die wilde feesten financiert, is een mysterie... Als er nog meer slachtoffers in de entertainmentbusiness vallen, staat Maja voor een raadsel. Samen met haar tv-team en de politie komt ze een tragische gebeurtenis uit het verleden op het spoor. In een race tegen de klok is het echter alleen Maja die oog in oog komt te staan met de wraakzuchtige dader.

Recensie door Clasien:
Weer een goed boek van deze schrijfster vol met actie, spanning en een verbluffend plot. Meerdere verhaallijnen vloeien samen. Maja van Tijl is een misdaadverslaggeefster en werkt regelmatig samen met Bert van de politie, ook in deze zaak helpen ze elkaar met hun bevindingen. Ook Bono, Maja's zoon, neemt deel tijdens de onderzoeken hij is een computergenie.

Een BN'er wordt dood gevonden, geen natuurlijke dood blijkt al snel. Robin houdt van de constante kick, heeft fascinatie voor het onbekende, Daphne zijn vrouw keert zich steeds meer van hem af, hij gaf haar het gevoel dat ze als vrouw volledig faalde. "Alleen al daarom haatte ze hem uit het diepst van haar hart. Ja, dat was het: ze haatte hem."

Bono, de zoon van Maja wordt ontvoerd, wanneer Maja zelf op onderzoek uitgaat komt ook zij in de problemen. Meerder personen vinden de dood, drugs, het criminele circuit, de duistere illegale wereld, het grote geld, leugens dit alles is verwerkt in dit verhaal. Uiteindelijk volgt er een spannend plot waarin je de waarheid te horen krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten