30-07-16

Recensie: Duik in het diepe - Sarah Morgan

Titel: Duik in het diepe
Auteur: Sarah Morgan
Recensie: Marjon
Genre: Chicklit
ISBN: 9789034757685
352 pagina's | Uitgeverij Harlequin | april 2016
Sarah Morgan:
De auteursloopbaan van Sarah Morgan begon toen ze als achtjarige de biografie van haar hamster schreef. Sindsdien heeft ze haar aandacht ietwat verlegd: naar de medische wereld - ze is van oorsprong verpleegster, en in haar verhalen speelt het ziekenhuis nog vaak een rol - maar vooral naar romantiek. Volgens eigen zeggen is Sarah getrouwd met de meest sexy man ter wereld, die nog dagelijks een inspiratiebron vormt bij het schrijven. Ze werkt nog steeds in de gezondheidszorg, parttime, en probeert daarnaast zo veel mogelijk tijd met haar gezin door te brengen. Verder is Sarah gek op wandelen en skiën - eigenlijk op alles wat je in de buitenlucht kunt doen.

Het verhaal:
Het is een spannende zomer voor Emily Donovan. Ten eerste heeft ze plotseling de verantwoordelijkheid over het dochtertje van haar overleden halfzus, een beroemde actrice; ten tweede willen de paparazzi haar en de kleine Lizzie maar niet met rust laten, en ten derde is de schuilplek die ze heeft uitgekozen om te ontsnappen aan de pers, Puffin Island, omringd door de zee. En als Emily érgens bang voor is, dan is het wel water... Gelukkig biedt de knappe jachtclubeigenaar Ryan aan haar te helpen. Op zich heel fijn, maar het wordt wel érg spannend als hij haar kust! Ryan Cooper is gevraagd een oogje in het zeil te houden op Emily, een nieuwkomer op Puffin Island. Helemaal geen straf, want hij vindt haar heel aantrekkelijk! Ze komt aanvankelijk wat afstandelijk en angstig over, en hij doet zijn uiterste best om haar te laten ontspannen. Langzaam lijkt hij haar vertrouwen te winnen, maar net als hij het gevoel heeft dat er iets moois tussen hen ontstaat, komt zijn geheim aan het licht...

Recensie door Marjon:
Wat een heerlijk en mooi boek is dit. Eerst denk je nog dat het gewoon een leuke roman is, maar dit boek is meer. Het heeft diepgang en gaat over echte mensen. Emily heeft een groot trauma in haar jeugd opgelopen en voelt zich allesbehalve op haar gemak op Puffin Island. En dat terwijl iedereen daar wel zou willen wonen. Toch? Ryan worstelt ook met demonen uit zijn verleden. Twee mooie mensen die elkaar moeten zien te vinden en dan is het kleine meisje Lizzy (Juliet) er nog… Ik heb ook veel sympathie gekregen voor Agnes, de oma van Ryan, een hele wijze vrouw waar we nog veel van kunnen leren. Ik hoop dat er gauw en nog veel meer boeken in deze serie uitgebracht worden!

(Bron: Uitgelezen)

1 opmerking: