25-07-16

Recensie: Het stel van hiernaast - Shari Lapena

Titel: Het stel van hiernaast
Auteur: Shari Lapena
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789044630909
320 pagina's | Uitgeverij Prometheus | juni 2016
Shari Lapena:
Shari Lapena was werkzaam als advocaat en docent Engels voor ze begon met het schrijven van romans. Het stel van hiernaast is haar thrillerdebuut en werd verkocht aan 23 landen.

Het verhaal:
Wie gaat er nou naar een etentje bij de buren en laat de baby thuis alleen achter? Wat voor moeder doet zoiets? Je buurvrouw nodigt jou en je man uit voor een etentje. Ze vraagt je terloops of je je dochtertje van zes maanden thuis kunt laten. Niets persoonlijks, ze kan gewoon niet tegen het gehuil. Je echtgenoot zegt dat het wel goed komt - jullie huis is immers vlakbij. Je hebt een babyfoon en jullie zullen elk halfuur checken hoe het gaat, om beurten. De laatste keer dat je bent gaan kijken lag je meisje vredig te slapen. Maar nu, wanneer je de trappen van het doodstille huis op rent, wordt je grootste angst werkelijkheid. Ze is weg. Nooit eerder heb je de politie hoeven bellen. Nu zijn ze in jouw huis, en wie weet wat ze daar zullen aantreffen. 

Recensie door Clasien:
Een onbekende schrijfster, een omslag die je niet aanspreekt. Weinig verwachtingen, je begint te lezen en bent verkocht. Niet superspannend, maar je moet blijven lezen. 

Twee buren, bij allebei is er iets niet pluis. Van de een weet je het al vrij snel, van de ander kom je er tijdens het lezen van het boek achter. Een jong gezin met een zes maanden oude baby, de moeder depressief na de geboorte, de vader een hardwerkende man met een eigen zaak tegen het faillissement aan. De buren, een stel zonder kinderen, een beetje apart. De schoonouders, rijke mensen die niemand goed genoeg vinden voor hun dochter. Een manipulerende stiefvader met zijn eigen geheimen. Dan wordt de baby ontvoerd, wie oh wie is de dader? De moeder in een depressieve bui, de vader om geld los te krijgen, of is het een complot ...

Tijdens het lezen ga je van sommige personages houden, andere verafschuw je. De verdenkingen, de bewijzen gaan iemands richting uit, maar is het inderdaad de ware dader? Je voelt de wanhoop van de ouders, de stress situaties, het uit elkaar groeien van twee geliefden door de omstandigheden. Uiteindelijk wordt de dader opgepakt, de reden GELD. "Maakt geld wel echt gelukkig".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten