23-07-16

Recensie: Op dieet? Doe normaal! - Heleen Ligtelijn

Titel: Op dieet? Doe normaal!
Auteur: Heleen Ligtelijn
Recensie: Marjon
Genre: Kookboeken
ISBN: 9789021560168
232 pagina's | Kosmos Uitgevers | 2015
Heleen Ligtelijn
Heleen Ligtelijn is dieetpsycholoog en veelgevraagd deskundig op televisie en in de geschreven media. Zij begeleidt mensen bij het ontwikkelen van een normaal eetpatroon. Haar behandelwijze is voor een deel gebaseerd op de ervaring die zij opdeed tijdens haar werk in de verslavingszorg. 

Over het boek:
Laten we weer gewoon gaan eten. In Op dieet? Doe normaal! stelt dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn dat we doorslaan in ons streven naar perfect eten en een streefgewicht. De diëten die we volgen, houden we niet vol. In het boek Op dieet? Doe normaal worden geen calorieën geteld en diëten beoordeeld, maar wordt je eetgedrag onder de loep genomen. Doe de test en ontdek welk type eter je bent, verander vervolgens je gedrag en ga weer normaal eten. Dat taartje of die pizza mogen dan best. Waar dieetboeken stoppen, begint dit boek.

Recensie door Marjon:
We worden voorzien van zoveel informatie over wat gezond is en wat niet, wat je absoluut moet laten staan, wat je juist zou moeten eten… Eerst mocht je geen vet, nu weer geen koolhydraten… En steeds meer mensen worstelen met overgewicht. Het lijkt er op dat heel veel mensen grip op het eten en daarmee op hun gewicht zijn kwijtgeraakt. Voorop gesteld dat het wel degelijk uitmaakt wat je eet en dat iemand wel last kan hebben van een allergie of overgevoeligheid, is het vooral belangrijk dat we weer gewoon gaan eten. Net als toen je nog slank was. Want ooit was je dat. En daarover gaat het boek. Je krijgt daarmee inzicht in hoe je eet, wanneer je eet, waar je eet (bijvoorbeeld altijd voor de tv en achter je laptop) en ook waarom je eet. Heleen Ligtelijn houdt je als het ware een spiegel voor en geeft jou daarmee de kans jezelf te veranderen. Weg met al die regels; ga weer lekker gewoon doen. Het boek leest prettig weg; ik las het achter elkaar uit. En ik zal het nog wel eens wat langzamer herlezen om er meer aan te hebben.

(Bron: Uitgelezen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten