19-07-16

Recensie: Scoop! - Iris Houx

Titel: Scoop!
Auteur: Iris Houx
Recensie: Clasien
Genre: Chicklit
ISBN: 9789044349689
447 pagina's | The House of Books | juni 2016

Iris Houx:
Iris Houx is geboren en getogen in Noord-Brabant. In 2010 begon ze met het schrijven van korte verhalen en columns. Ze publiceerde o.a. in Dagblad MetroTPO MagazineViva en Esta en won diverse schrijfwedstrijden. Sinds 2013 is ze vaste columniste van Chicklit.nl, waar ze met haar humor en eigen stijl een grote groep vaste lezers aan zich weet te binden. Scoop! is haar debuutroman.

Het verhaal:
Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat de media op zijn kop zet én haar eigen carrière, vriendschappen en relatie...

Recensie door Clasien:
Een vlot geschreven roman over liefde en zelfvertrouwen, het debuut van deze schrijfster. Geschreven in ik-vorm, de hoofdpersonage is Esmée Evers, een onzekere jonge vrouw die werkt bij een glossy tijdschrift als redactie assistente. Haar vriendinnen denken dat ze redactiechef is, omdat ze niet wil onderdoen voor haar studiegenoten met een flitsende carrière. 

"Ik vraag me af waarom het bij hen allemaal (vriendinnen) zo moeiteloos lijkt te gaan: studie, carrière, liefde, Het Leven. Is het echt zo gemakkelijk en ben ik de enige die niet doorheeft hoe het werkt? Waar is die geheime formule?"

Een luchtig feelgood verhaal over carrière, vriendschappen en relaties. Het werken bij een social media met de speciale sfeer, de hectiek, de snelheid waarmee alles gebeurt. De titel Scoop! betekent als eerste een bericht over iets in de media brengen, een primeur. Dit geeft dus weer in welke wereld deze roman zich afspeelt. Ik ben eigenlijk niet zo'n Chicklit lezer, maar dit boek heeft me verrast. Is leuk, vlot en met een boodschap. Blijf jezelf ...

1 opmerking: