26-09-16

Recensie: Phobos - Victor Dixen


Titel: Phobos
Auteur: Victor Dixen
Recensie: Clasien
Genre: Young Adult
ISBN: 9789021403403
400 pagina's | Uitgeverij Q | augustus 2016

Victor Dixen:
Victor Dixen is een Franse YA-auteur. Hij won al twee keer de prestigieuze Grand Prix de l’Imaginaire voor zijn boeken. Zijn serie Phobos is in Frankrijk ontzettend populair, en is al aan meerdere landen verkocht.

Het verhaal:
Zes meisjes
Zes jongens 
Zes minuten om elkaar te leren kennen 
De eeuwigheid om van elkaar te houden
Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven 

Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera's, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden. Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Recensie door Clasien:
De cover van het boek vind ik supermooi: een meisje, opgekruld, met op de achtergrond de planeet Mars (zoals later zal blijken). Het zwart met de rode kleur valt erg op, het boek had ik zeker opgepakt in de boekwinkel. De tekst “Er is geen weg terug” doet een spannend boek vermoeden. In het boek zijn ook verschillende illustraties en hierdoor wordt het extra leuk, omdat je zo meer begrijpt. Naast de romantiek die je verwacht na het lezen van de samenvatting is dit boek nog zóveel meer. De schrijfstijl is ook echt zo fijn! Alles wordt goed beschreven zonder dat het saai wordt of overbodig. Heel levendig en realistisch. Het verhaal, een datingshow in de ruimte, is origineel.

De schrijver neemt je mee op de ruimtereis annex datingshow (Cosmic Love) van 6 meisjes en 6 jongens, allen rond de 20 jaar. Door de verschillende verhaallijnen en de goed uitgediepte karakters blijft het verhaal van het begin tot het einde boeien. Op naar deel twee... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten