21-11-16

Recensie: Kat over de vloer - Rachel Wells


Titel: Kat over de vloer
Auteur: Rachel Wells
Recensie: Marjon
Genre: Roman
ISBN: 9789402716207
256 pagina's | HarperCollins | oktober 2016
Rachel Wells:
Rachel Wells is moeder, schrijver en kattenliefhebber. Ze woont in Devon en gelooft in de magie van dieren. Het was Albert, haar eerste kat uit het asiel, die haar inspireerde tot het schrijven van deze roman.

Het verhaal:
Het was een gewone straat, waar heel verschillende mensen wonen. Sommigen vriendelijk, anderen nors, sommigen bemoeizuchtig, anderen teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, het grijze katje dat het leven van de straatbewoners veranderde en de gemeenschapszin terugbracht.

Maar nu is er een nieuw gezin in de straat komen wonen, een gezin waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel zeker weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is. Maar willen ze zijn hulp wel? 

Recensie door Marjon:
Dit tweede deel met kat Alfie in de hoofdrol is heel goed los van het eerste deel te lezen, maar ik denk dat het nog leuker is als je dat eerste deel eerst leest. Je kan niet anders dan van Alfie gaan houden en je leest het alsof een kat echt een verhaal in boekvorm kan vertellen. De gezinnen uit het eerste boek komen ook weer in dit boek terug en met één gezin loopt het nog niet zo lekker. Hier kan zelfs Alfie niets aan doen maar hij kan wel ingrijpen als een van zijn mensenvriendjes op school geplaagd wordt en als er een nieuw gezin naast hen komt wonen. Want dat gezin lijkt hem echt nodig te hebben. Eén probleem: Alfie wordt verliefd… Heerlijk boek; ik heb weer genoten. Aanrader!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het eerste deel gelezen en was gelijk van Alfie gaan houden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit deel.

    BeantwoordenVerwijderen