24-12-16

Recensie: De winterkinderen - Lulu Taylor


Titel: De winterkinderen
Auteur: Lulu Taylor
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789022578797 
400 pagina's | Uitgeverij De Boekerij | november 2016
Lulu Taylor:
Lulu Taylor groeide grotendeels op in het buitenland en keerde terug naar Engeland om haar school af te maken. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Oxford en werkte bij een uitgeverij. Na enkele succesvolle romans ging ze over op psychologische spanning.

Het verhaal:
Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert - en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven... 

Recensie door Clasien:
Een prachtig verhaal bestaande uit twee verhaallijnen, het verleden en het heden.

Een meisjesschool Renniston Hall in 1959, twee vriendinnen Julia en Alice, de strenge juffrouw Allen. Alice is de rebel van de twee en sleept Julia met zich mee in haar avontuur. Nachtelijke bezoekjes aan de bouwvakkers leidt tot een vreselijk verhaal, een groot geheim.

Daarnaast het verhaal van Dan en Oliva Felbeck en hun twee kinderen, Francesca als eigenaresse van het eeuwenoude landhuis Renniston Hall. De studietijd, een groepje vrienden, Francesca met haar obsessie voor Dan. De onderlinge verstrengelingen steken hun kop op wanneer Dan een gunst vraagt aan Francesca, buiten weten van Olivia om. Wanneer de geheimen boven tafel komen valt alles op zijn plek.

Beide verhalen worden van het begin tot en met het einde geloofwaardig verteld, je leeft mee met de hoofdpersonen en de gevolgen van hun daden. Sommige personages sluit je in je hart, andere mag je niet. Ook al komen beide verhalen niet samen, toch bestaat er een verband. Dit boek is een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten