23-12-16

Recensie: Een wonderlijke winterreis - Corina Bomann


Titel: Een wonderlijke winterreis
Auteur: Corina Bomann
Recensie: Clasien
Genre: Chicklit
ISBN: 9789022578667 
224 pagina's | Uitgeverij De Boekerij | november 2016
Corina Bomann:
Corina Bomann woont een deel van het jaar op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven, en een deel van het jaar in Berlijn. Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten. 

Het verhaal:
Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening? 

Recensie door Clasien:
Dit is een leuk boek om te lezen, maar als je echt een kerstverhaal verwacht is dit zeker niet het geval. In de hoofdrol Anna die een hekel heeft aan de kerstdagen. Ze slaat dan ook ieder jaar het familiebezoek over. Wanneer ze eindelijk een keer de moed heeft om toch haar familie op te zoeken belandt ze in een ware odyssee naar Berlijn. Alles wat verkeerd kan gaan, gaat verkeert. 

Je leest dit verhaal voor de ontspanning en moet er niet te diep bij nadenken, alle tegenslag die Anna ondervindt neem je met een korreltje zout. Dan kan je plezier beleven aan dit verhaal. Ikzelf vond het gedeelte met de drie oudere dames leuk. Anna is een ondernemend personage, zit niet gauw in de put en weet wat ze wil. Tijdens haar reis denkt Anna na over de reden waarom ze een hekel aan de Kerstdagen heeft en komt tot een conclusie ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten