21-12-16

Recensie: Midden in de winternacht - Kristin Hannah


Titel: Midden in de winternacht
Auteur: Kristin Hannah
Recensie: Clasien
Genre: Chicklit
ISBN: 9789022578636
224 pagina's | Uitgeverij Boekerij | november 2016

Kristin Hannah:
Kristin Hannah is New York Times-bestsellerauteur van meer dan twintig romans. Voor ze fulltime ging schrijven was ze jurist. Ze woont met haar man en zoon afwisselend aan de Amerikaanse westkust en op Hawaii.

Het verhaal:
De pasgescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht. 

Recensie door Clasien:
Een verhaal over verdriet, verlies en hoop. Joy's leven is niet gelopen zoals ze het had verwacht, eens getrouwd nu gescheiden. Wanneer de kerstdagen eraan komen gooit ze het roer om en vertrek naar de Pacific Coast. Wanneer ze terechtkomt bij een gesloten B&B lijken de kansen zich te keren, hoop en liefde lijken voor Joy weggelegd. Dan verandert plotseling het verhaal en blijkt alles wat je gelezen hebt een fantasie. Toch kan Joy de vader en zijn zoontje niet vergeten. Wat is echt en wat niet? Een mooi verhaal om te lezen tijdens deze donkere dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten