11-01-17

Recensie: Het meisje met een klok als hart - Peter Swanson


Titel: Het meisje met een klok als hart
Auteur: Peter Swanson
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789023488439
304 pagina's | Uitgeverij Cargo | 2014
Peter Swanson:
Peter Swanson schrijft korte verhalen en recensies voor verschillende tijdschriften. Zijn fascinatie voor de films van Hitchcock motiveerde hem om zijn eerste boek te schrijven. Hij woont in Massachusetts.

Het verhaal:
Op een doodnormale vrijdagavond ziet George Foss een vrouw die twintig jaar geleden spoorloos uit zijn leven is verdwenen. Liana was zijn eerste grote liefde. Maar ze bleek ook een dubbelleven te leiden, en werd verdacht van een koelbloedige moord. Opeens is ze terug in het leven van George, en ze heeft zijn hulp nodig. Een groep mannen is ervan overtuigd dat ze geld van hen heeft gestolen, en ze zullen niet stoppen tot ze het weer in handen hebben. George weet dat de komst van Liana alleen maar ellende zal veroorzaken, maar toch kan hij haar geen hulp weigeren dat heeft hij nooit gekund. De keuze die hij maakt stort hem in een levensgevaarlijke draaikolk van leugens, geheimen, en verraad.

Recensie door Clasien:
Dit verhaal is in eerste instantie een inzage in de dubbellevens van meerdere personen. Personen die de namen aannemen van iemand anders, persoonsverwisseling. Dit vond ik verwarrend, vooral omdat de hoofdstukken van studententijd afwisselen met tegenwoordige tijd, dus alle namen komen in het verhaal voor. Zo heb je Liana, die Jane Byrne heet, en Bernie MacDonald die de naam van een Donnie Jenks aanneemt.

Je moet dus goed je aandacht bij het verhaal houden en omdat dit niet superspannend is viel dit niet altijd mee. Het plan het plegen van een miljoenenroof is uitgedacht tot in de puntjes, maar Liana wil het uitvoeren "een droombeeld" creëren waarin zij alles krijgt. Wat volgt is een verwarrend verhaal met in de hoofdrol George die door Liana wordt gevraagd om hulp. Hierdoor belandt George in een wereld van leugens, verraad en geheimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten